A ja potrzebowałbym jakiś sprzet z mocną baterią. Jak patrzę, to większość posiada baterię na poziomie 3000 mAh.
Jakiego smartfona kupić?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez orlean Zobacz wpisA ja potrzebowałbym jakiś sprzet z mocną baterią. Jak patrzę, to większość posiada baterię na poziomie 3000 mAh.
porównanie z użytku własnego, ogólne wzorce użytkowania takie same - ten sam użytkownik, włączone te same moduły, uruchamiane te same aplikacje:
- xiaomi mi 5s (snap 821+FHD, bateria 3200mAh) - 3-4h SoT, co wieczór na ładowarce
- sharp s2 (snap 630+FHD+, bateria 3000mAh) - 5-7h SoT, co drugi dzień na ładowarce
ale jesli upierasz się na cyferki to szukaj któregoś z serii xiaomi redmi note z baterią >4000mAh i procesorem snapdragon (mediateków raczej unikaj)
Komentarz
-
-
U mnie stanęło na zakupie S7 i jestem jak na razie bardzo zadowolony.
Mam pytanie trochę z innej beczki bo chcę przejść na kartę po zakończeniu abonamentu.
Obecnie mam abonament w Play i umowa się kończy 31.03.2019.
Okres rozliczeniowy: do 1 dnia każdego miesiąca.
Nie chcę przedłużeń abonamentu, bo proponują bardzo niekorzystne oferty.
Chcę przejść na kartę po zakończeniu abonamentu, na razie żeby to zostało w Play, ewentualnie później zastanowię się nad innym operatorem.
Niech ktoś doradzi kiedy powinienem wypowiedzieć umowę i co należy zrobić aby przejść z abonamentu na kartę z zachowaniem numeru. Bez migracji do innej sieci.
O1-->O3--> ?
Komentarz
-
-
Koledzy, prośba o info o technologii napraw telefonu. Sprawa dotyczy Huawei Y5 II.
Czy podczas wymiany w serwisie autoryzowanym w ramach naprawy gwarancyjnej płyty głównej w tym telefonie wymieniane jest również gniazdo ładowania USB (tzn. czy gniazdo ładowania USB jest zintegrowane z płytą główną)?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shok Zobacz wpisZna ktoś sposób na usunięcie aktualizacji Android 9.0 z Samsunga S9? Po wieloletnim kupowaniu iPhonów ze względu na brak możliwości nagrywania rozmów kupiłem Samsunga S9. Po nieświadomej aktualizacji systemu telefon stał się dla mnie bezużyteczny. Upadła jedyna przewaga Androida nad ios.
Jednocześnie ostrzeżenie - nie mam pojecia jak wygląda sytuacja z nabiciem flagi knox po downgrade w S9, teoretycznie flashując oficjalny soft jej nie naruszasz.
Druga opcja do nagrywania, która na 100% narusza KNOXa i zapewne gwarancję, to root na androidzie 9, w którym Google oficjalnie zablokowało nagrywanie i zostaje zapisywanie rozmów apkami korzystającymi z roota - ACR czy Boldbeast (płatna)
Komentarz
-
-
No to klops. Dałem tyle kasy za telefon, który stał się dla mnie bezużyteczny po głupiej aktualizacji.
czernobyl dzięki bardzo za trop. Poczytam o tym ale widzę, że to wyższy stopień wtajemniczenia.
Dopytam bo widzę, że jesteś bardzo w temacie. Pozostaje kupić mi np S7 lub S8 ewentualnie jakiś inny telefon i nie ściągać aktualizacji do 9.0. Ale jak Android chodzi bez aktualizacji bo po ios wiem, że albo system zwalnia albo aplikacje przestają działać poprawnie.Ostatnio edytowany przez shok; 5726.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shok Zobacz wpisNo to klops. Dałem tyle kasy za telefon, który stał się dla mnie bezużyteczny po głupiej aktualizacji.
czernobyl dzięki bardzo za trop. Poczytam o tym ale widzę, że to wyższy stopień wtajemniczenia.
Dopytam bo widzę, że jesteś bardzo w temacie. Pozostaje kupić mi np S7 lub S8 ewentualnie jakiś inny telefon i nie ściągać aktualizacji do 9.0. Ale jak Android chodzi bez aktualizacji bo po ios wiem, że albo system zwalnia albo aplikacje przestają działać poprawnie.
Widziałem/bawiłem się galaxy s8 (żony) po roku używania bez żadnych resetów - byłem pozytywnie zaskoczony, bo telefon nie łapał żadnych specjalnych lagów - w starszych samsungach typu s3,s4 płynność systemu potrafiła przestać istnieć 2 dni po zrobieniu hardresetu; mam obecnie kontakt z s7, które dostało tę samą nakładkę co s8/s9 (samsung expierience) i jest na 100% lepiej niż w przypadku tego, jak działał telefon z Touchwiz (znak rozpoznawczy Touchwiz - zielono/niebieskie ikony i przełączniki z rozwijanej górnej belki)
W androidzie masz tę przewagę w razie wystąpienia spowolnień, że w każdym praktycznie telefonie jesteś w stanie uruchomić fabryczny tryb recovery i wybrać wipe cache/dalvik - sprzęt resetuje sobie wszystkie pliki tymczasowe zainstalowanych aplikacji bez usuwania ich ustawień, po restarcie odbudowuje je od zera i to często potrafi załatwić sprawę na kolejny spory okres czasu bez robienia factory resetu i konieczności ustawiania wszystkiego od nowa. Ważne, żeby telefon miał pamięć wewnętrzną UFS, a nie eMMC - UFS sporo szybszy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shok Zobacz wpisZna ktoś sposób na usunięcie aktualizacji Android 9.0 z Samsunga S9? Po wieloletnim kupowaniu iPhonów ze względu na brak możliwości nagrywania rozmów kupiłem Samsunga S9. Po nieświadomej aktualizacji systemu telefon stał się dla mnie bezużyteczny. Upadła jedyna przewaga Androida nad ios.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpis(tzn. czy gniazdo ładowania USB jest zintegrowane z płytą główną)?Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spj Zobacz wpisMam androida 9, co prawda nie w Samsungu, ale działa Call Recorder - SKVALEX i callX, z tym że pełne wersje są płatne.
- jaki model telefonu?
- czy masz roota? - w przypadku skvalex'a jest nawet info na stronie developera, że bez superusera na androidzie 9 nie pohasasz, co najwyżej jakieś obejścia zamiast faktycznych rozwiązań, t
Jak na razie najlepiej wychodzi by mieć chiński telefon, żeby nagrywanie działało - np cokolwiek od Xiaomi; w MIUI nagrywanie jest w standardzie w dialerze (i nie, żebym chwalił MIUI, bo akurat nie lubię całokształtu tego systemu/nakładki)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shok Zobacz wpisAle jak Android chodzi bez aktualizacji bo po ios wiem, że albo system zwalnia albo aplikacje przestają działać poprawnie.
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobyl Zobacz wpis
dwa ważne pytania:
- jaki model telefonu?
- czy masz roota? - w przypadku skvalex'a jest nawet info na stronie developera, że bez superusera na androidzie 9 nie pohasasz, co najwyżej jakieś obejścia zamiast faktycznych rozwiązań, t
Jak na razie najlepiej wychodzi by mieć chiński telefon, żeby nagrywanie działało - np cokolwiek od Xiaomi; w MIUI nagrywanie jest w standardzie w dialerze (i nie, żebym chwalił MIUI, bo akurat nie lubię całokształtu tego systemu/nakładki)
Nie mam roota
i działa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spj Zobacz wpis
Xiaomi Mi A1 (bez nakładki MIUI)
Nie mam roota
i działa
Komentarz
-
-
czernobyl dzięki za wyjaśnienie
sprawdzę jeszcze jak to wygląda z Xiaomi Mi A2 jak będę miał dostęp.
Komentarz
-
-
Mam Pocophone F1, do gier, programów, portali idealnie szybki z mega 4Ah baterią ale za duży.
Naprawdę trudno znaleźć mały telefon z najlepszym procesorem, jedyny to sony xz2 compact z snap845 ale ma znowu 12mm grubości, także szukam dalej czegoś małego ale szybkiego.Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Clip Zobacz wpisJak ktoś już kupi Mi 9 to chętnie poznam opinię, bo chodzi mi to po głowie
ja z kolei, tak jak kolega Sebastian_M26 bardzo powoli rozglądam się za czymś małym i zerkam łakomym wzrokiem na MI9SE - rozmiar do jednej ręki, a snapdragon 7xx wydaje się być wystarczająco mocny do uciągnięcia tego, co mi trzeba - obecnie latam na sharpie s2 (snap 630/4/64) i pomimo słabawych cyferek w antutu telefon daje radę ze wszystkim, z czym podobnie dawał sobie radę wcześniejszy Mi5S (snap821/3/64). Obecnie Mi8SE da się wyrwać za okolice ~250USD, więc w okolicach 11.11 istnieje szansa, że za tyle będzie 9SE. No i pospiech przy kupowaniu nowych modeli ma jeszcze jedną wadę poza płaceniem podatku od nowości - wszelkie wady ukryte w typie padające grupowo płyty główne jak w xiaomi Mi5 czy ekrany w P20pro; w serii Mi9/9SE obawiam się dodatkowo, że czujnik linii papilarnych pod ekranem nie będzie tak skuteczny jak tradycyjne.
Jest niby jeden mały potworek wydajnościowy i z dobrym aparatem - nazywa się Galaxy S10e, ale jego cena jest absurdalnie zaporowa i nie zanosi się, by cokolwiek udanego z serii galaxy szybko traciło na wartości
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Clip Zobacz wpisz drugiej strony jak poczekasz aż sie "wygrzeje" to zaraz po kupnie wejdzie nowy model
jak się kupi z polskiej dystrybucji to zawsze jest gwarancja ...
Gwarancja nie załatwia wszystkiego - jeśli np. producent stwierdzi, że ma w pompie aktualizacje systemu czy poprawki bugów, to powodzenia w walce z gwarantem o rozłączający się losowo BT czy gubienie losowych kontaktów z książki telefonicznej albo np. życie na baterii=12h, bo nieubijalny i nieusuwalny źle napisany proces systemowy żre 99% mocy procesora generując dodatkowo wrażenia cieplne
Komentarz
-
Komentarz